Служителите на летище София в протестна готовност. Причина са ниски

...
 
Служителите на летище София в протестна готовност. Причина са ниски
Коментари Харесай

Служителите на летище София в протестна готовност

 

Служителите на летище София в протестна подготвеност. Причина са ниски заплати. Представители на синдикалните организации се събраха със чиновници на летище София, с цел да обсъдят предложенията за увеличение на заплатите.

Има неодобрение измежду чиновниците на летище и са в подготвеност за протестни дейности, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Първоначалното искане импортирано от синдикатите е било нарастване с 20%. На това работодателят е дал отговор с предложение за първо нарастване на заплатите от 2,5% и второ от 5%. Към това се планува спомагателен бонус от 100 лв. плюс още 20 лв. за храна. Така брутното заплащане се равнява на 200 лв..

Служителите на летище София в протестна подготвеност

 Служителите на летището отхвърлиха предлагането на „ СОФ Кънект “ за нарастване на заплатите от 5%. На ново съвещание в сряда ще стане ясно какви спомагателни дейности ще се подхващат, само че чиновниците са безапелационни, че в случай че не получат заслуженото нарастване ще стартират протестни дейности.

„ Колегите, които са служащи на Летище София, не са удовлетворени от предлагането на работодателя и естествено ние ще предадем техните думи на срещата, която ни е в сряда, само че изрично отхвърлят предлагането 5% нарастване на главните работни заплати “, сподели Александър Шопов – ръководител на Федерацията на транспортните синдикати – КНСБ.

Обсъждането на предложенията завърши несполучливо.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории България

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР